Меню
Наша адреса: Карта проїзду, графік роботи, контакти
Карта проїзду, графік роботи, контакти
Телефони: 067 831 82 62 099 554 17 19
Працюємо:
пн.-пт. - з 10.00 до 18.00

Приходьте до шоу-руму компанії «ОСУШУВАЧІ ПОВІТРЯ»: Українa, м. Львів, вулиця Зелена, 149б

Пишіть з будь-якого питання на електронну пошту: osushuvachi@gmail.com
067 831 82 62 099 554 17 19 Замовити дзвінок

Ефективні методи зниження вологості в приміщеннях

Прагнення до зниження вологості в будинках викликано крайньою необхідністю. Сухе повітря позитивно впливає на здоров'я членів сім'ї. Для створення і підтримки комфортного мікроклімату в будинках виробники розробляють і випускають спеціальні побутові прилади. Сучасний осушувач повітря   обладнаний датчиком вологості і гигростатом, таймером, тумблером регулювання швидкості обертання вентилятора і іншими необхідними пристроями. Замовляти такі прилади рекомендується в компанії «Осушувачі». Тут реалізують лише оригінальні вироби відомих виробників.

Види осушувачів повітря

Побутові прилади, призначені для створення комфортного мікроклімату в житлових приміщеннях, діляться по категоріях:

  • Роторні.
  • Адсорбційні.
  • Мембранні.
  • Конденсаційні.

Їх вибирають з урахуванням потужності, принципу роботи, розміру, конфігурації і на підставі інших параметрів. Поділ обумовлено різними методами видалення вологи. Крім побутових приладів, виробники випускають більш потужне промислове обладнання. Керівництво компанії «Осушувачі» пропонує купити осушувач повітря   за найнижчою ціною.   Виріб може бути   стаціонарним або мобільним, підлоговим або настінним.

Характеристики побутових приладів

Вибираючи осушувач повітря, враховують його характеристики і особливості:

  • Споживана потужність і продуктивність.
  • Швидкість зниження вологості.
  • Обмін повітря або пропускна здатність приладу.
  • Наявність пристрою іонізації повітря.
  • Наявність гігростата.
  • Низький рівень шуму.
  • Є можливість регулювати швидкості обертання вентилятора.
  • Обсяг ємності для накопичення конденсату.
  • Наявність додаткових функцій.

Не менш важливою особливістю є тип управління осушувачем повітря - електронне або механічне. Найбільш зручний перший варіант, оскільки побутовий прилад з електронним управлінням не вимагає втручання людини, а параметри можна налаштовувати через смартфон.

Принцип роботи осушувача

Видалення вологи здійснюється завдяки процесу конденсації повітря. Він проходить через апарат, стикається з охолодженими поверхнями, і волога у вигляді невидимого пара перетворюється в воду, осідаючи в спеціальній ємності. Сам повітря заганяється в осушувач вентилятором і проходить через теплообмінники. Після стікання води в бачок для збору конденсату ємність наповнюється, а надлишки виходять через дренажний шланг. Головне - правильно вибрати побутовий осушувач повітря. Він не повинен потребувати складному монтажі. Крім того, слід звернути увагу на простоту використання і споживану потужність.

Продуктивність і споживана потужність

Номінальна продуктивність осушувача - це максимально видаляється обсяг вологи в годину. Для ефективної роботи побутового приладу його продуктивність повинна відповідати кількості зайвої вологи, що накопичується кожні 60 хвилин. Даний показник вираховують за допомогою математичних формул або віртуальних калькуляторів. Головне, знати - чим вище продуктивність апарату, тим більше він споживає електроенергії. Те ж саме можна сказати про вартість і габаритах осушувача. Для невеликого приміщення краще замовляти побутовий прилад з добовою продуктивністю 50 літрів.

Показники споживаної потужності вважаються вторинними, оскільки головне - збереження в приміщеннях здорового мікроклімату. Вибір осушувачів повітря нескінченно широкий, і всі вони створені з необхідними параметрами для кожного конкретного приміщення певної площі. Незважаючи на це, багато що залежить від споживаної потужності. Якщо для побутових приладів досить звичайних електричних розеток з напругою 220 вольт, то для промислових осушувачів необхідне підключення до електромережі в 380 вольт. Це нестандартний параметр, тому потрібне підключення третьої фази.

Рекомендована площа приміщення

Оскільки всі кімнати в будинках і квартирах різні, то для кожного приміщення підбирають оптимальний варіант осушувача повітря. Немає сенсу купувати занадто потужний і більш продуктивний побутовий прилад. Це відіб'ється на ціні, а значить, і на сімейному бюджеті. При замовленні осушувача повітря в компанії «Осушувачі» рекомендується ознайомитися з супровідними документами. У них вказується обсяг споживаної електроенергії і рекомендована площа приміщення для даного апарату. З запасом прилад купувати не слід.

Осушувач повітря необхідний не завжди і не у всіх російських регіонах. Прилад замовляють у разі підвищеної вологості в будинку, яка не повинна перевищувати 70%. Якщо немає приладу (гігрометра) для визначення даного показника, тоді коефіцієнт вологості визначають на підставі наступних ознак:

  • Поступова, але не припиняється псування облицювальних матеріалів приміщень.
  • Поява цвілі на шпалерах. Особливу увагу приділяють кухні, ванній кімнаті, передпокої, підвалу, сауні, гаражу.
  • Затхлий запах повітря.

Все це загрожує регулярним косметичним ремонтом, розвитком алергічних реакцій, підвищенням ризику захворювань кровоносної системи і дихальних шляхів.

Альтернативні методи зниження вологості

Не всі власники житла купують осушувачі повітря. Багато власників просто часто провітрюють приміщення. Для цього мешканці встановлюють в квартирах примусову вентиляцію. У кожному житловому будинку передбачена природна вентиляція в спеціальному отворі, але її може не вистачити. В цьому випадку в отворі закріплюють вентилятор, який примусово виштовхує з приміщень вологе повітря. Головне знати, що підвищена вологість виникає не тільки від кліматичних умов, але і від великої кількості мешканців.


Супутні товари
Схожі статті
Вологе повітря в будинку - поширена проблема, з якою стикається більшість людей особливо в осінній та зимовий періоди. Така ситуація може спостерігатися і в квартирах, і в приватних будинках. Зрозуміт..
Конденсат на вікнах зазвичай з'являється в прохолодний період року, коли стають істотними відмінності між температурою зовні і всередині приміщення. Іншою причиною, що викликає «сльози»..

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Рекомендовані