Меню
Наша адреса: Карта проїзду, графік роботи, контакти
Карта проїзду, графік роботи, контакти
Телефони: 067 831 82 62 099 554 17 19
Працюємо:
пн.-пт. - з 10.00 до 18.00

Приходьте до шоу-руму компанії «ОСУШУВАЧІ ПОВІТРЯ»: Українa, м. Львів, вулиця Зелена, 149б

Пишіть з будь-якого питання на електронну пошту: osushuvachi@gmail.com
067 831 82 62 099 554 17 19 Замовити дзвінок

Як боротися з підвищеною вологість повітря

Вологе повітря в будинку - поширена проблема, з якою стикається більшість людей особливо в осінній та зимовий періоди. Така ситуація може спостерігатися і в квартирах, і в приватних будинках. Зрозуміти, що повітря перенасичений вологою, дуже просто, достатньо подивитися по сторонам і все стане очевидно. Якщо в кутах ви побачили сліди цвілі, а у ванній і на кухні зіпсовану під впливом вологи меблі, то саме час застосовувати кардинальні заходи, щоб вирішити проблему.

Як боротися з вогкістю в будинку

Як реагує організм людини на сухе повітря, відомо всім, відразу ж з'являється сухість в носоглотці і на шкірних покривах, а також в цілому погіршується самопочуття. А ось на підвищення вологості реагують предмети, що знаходяться в кімнаті, на вікнах з'являються крапельки води, одяг в шафі неприємно пахне, книги і взагалі вся папір сиреют, а на стінах з'являється цвіль і це самий тривожна ознака, перед яким бліднуть інші. Вплив цвілі на організм людини добре відомо і якщо вчасно не вжити якісь дії до вирішення проблеми, то вона може привести до виникнення захворювань дихальних шляхів. До того ж якщо цвіль вже з'явилася, то позбутися від неї буде дуже складно, так що краще запобігти проблемі до того, як вона придбала тривожні і грандіозні масштаби.

Найнебезпечніший момент - це міжсезоння. Саме зараз і потрібно потурбуватися покупкою осушувача повітря .   Рівень вологості в цей період може досягати 90%. Особливо страждають мешканці приватних будинків, перших поверхів і кутових квартир. Відсутність додаткового утеплення і розташування будинку недалеко від джерела води значно збільшують шанси на підвищення рівня вологості в будь-який час року.

Купити осушувач повітря   -   кращий спосіб вирішення проблеми. З його допомогою ви легко і швидко відрегулюєте рівень вологості в приміщенні незалежно від площі і призначення. Для великих виробничих приміщень і басейнів продають спеціальні пристрої, які можуть осушувати великі обсяги повітря. А для квартири підійде компактний осушувач, при необхідності його можна переміщати і встановити в будь-якій кімнаті. Використання осушувача продовжує термін експлуатації будівлі, а також зберігає меблі і речі в цілості.

призначення осушувача

Нормальна вологість повітря в житловому і робочому приміщенні - найважливіша умова гарного самопочуття. Справа в тому, що організм дорослої людини щодня випаровує не менше 900 мл води на добу. Але цей показник дійсний для кімнати з нормальним рівнем вологості. Якщо вологість вище, то рівень природного випаровування знижується, що підвищує навантаження на всі системи організму. Найсильніше відчувають підвищення вологості в приміщенні люди, які страждають хворобами серця.

До того ж у вологому середовищі прекрасно почувають себе різні патогени, вони починають прискорено розмножуватися і швидше проникають в організм людини. Найбільш неприємним залишиться те, що помітити негативний вплив на організм можна не відразу, а тільки коли захворювання проявить себе. Крім «сердечників» підвищення рівня вологості робить негативний вплив на людей, які страждають на астму, остеохондрозом, артритом і в цілому гостро відчувають вплив вологості на організм. На щастя, установка осушувача легко вирішить всі проблеми.

види осушувачів

Осушувач вибрати набагато простіше, якщо перш ніж відправитися в магазин за його покупкою ви дізнаєтеся трохи про те, якими вони бувають і як працюють:

  • адсорбційні осушувачі повітря - мають невелику продуктивність і використовуються для осушення повітря в невеликих приміщеннях. В основі конструкції лежить адсорбційна речовина, наприклад, силікагель. Він вбирає вологу з повітря і час від часу його необхідно міняти. Остання новинка в ряду подібних пристроїв - роторний адсорбційний осушувач. Він прямо в процесі роботи перемішуємо сорбент, завдяки чому він може поглинути більшу кількість вологи;
  • конденсаційні осушувачі повітря - найчастіше такі пристрої вибирають для використання в житлових приміщеннях. Працюють вони за принципом кондиціонера, а значить, пристрій розроблений таким чином включає в себе випарник і конденсатор. За допомогою вентилятора тепле повітря потрапляє в пристрій і охолоджується на кілька градусів, завдяки чому утворюється конденсат. Зайва волога стікає в спеціальну ємність, а повітря знову нагрівається до вихідної температури і повертається в кімнату. Недолік у подібних осушувачів тільки один - контейнер, де збирається вода, необхідно звільняти, так як коли він наповнюється, пристрій відключається;
  • осушувачі з методом асиміляції - в цьому випадку вологе повітря виводить з приміщення на вулицю, а його місце займає свіже повітря. Енерговитрати при запуску роботи пристрою цього типу дуже великі, при цьому для осушення великих просторів він не підходить.

Варто відзначити, що осушувачі для повітря, що працюють за принципом кондиціонера, користуються найбільшою популярністю і при необхідності серед них можна знайти досить потужні моделі за порівняно невеликі гроші. Якщо вам складно визначитися з видом і моделлю обладнання, то краще проконсультуватися з фахівцями інтернет-магазину. Вони запропонують оптимальні варіанти по вартості і технічними характеристиками з урахуванням викладеної вами проблематики.


Супутні товари
Схожі статті
Прагнення до зниження вологості в будинках викликано крайньою необхідністю. Сухе повітря позитивно впливає на здоров'я членів сім'ї. Для створення і підтримки комфортного мікроклімату в будинк..
Конденсат на вікнах зазвичай з'являється в прохолодний період року, коли стають істотними відмінності між температурою зовні і всередині приміщення. Іншою причиною, що викликає «сльози»..

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Рекомендовані